HET VERHAAL

HET VERHAAL
Media

Media
Pers

Geschiedenis
HET NIEUWS

HET NIEUWS
Pers

Pers


Alles over de Rockopera

Na Italië, Zwitserland, Portugal en Spanje gaat rockopera op tournee door Nederland

Ted Neeley terug in Jesus Christ Superstar

DIVERSE STEDEN –In Nederland hebben sinds 2015 meer dan 170.000 enthousiaste bezoekers de wereldberoemde rockopera gezien. Jesus Christ Superstar – een interpretatie van de iconische film uit 1973 – komt terug en is vanaf april te zien in Groningen, Amsterdam en Den Haag. De shows zijn een vervolg op een tournee door onder meer Zwitserland en Spanje. Overal ter wereld zorgt de show voor juichende reacties en uitverkochte zalen. En niet zonder reden. Jesus Christ Superstar is geliefd door de geweldige cast, het ijzersterke live orkest, de wervelende dansers, de excellente zangers en de ongeëvenaarde vertolking van Jezus door Ted Neeley. Mis het niet en bestel snel tickets voor de nieuwe tournee van Jesus Christ Superstar. De voorverkoop is van start gegaan!

Het woord pensioen staat niet in zijn woordenboek. De loopbaan van Ted Neeley (75) is onlosmakelijk met Jesus Christ Superstar verbonden. In 2015 schitterde hij voor de eerste keer in Nederland met deze magistrale show. Het muzikale meesterwerk van Andrew Lloyd Webber en de ijzersterke teksten van Tim Rice mochten rekenen op juichende reacties van zowel pers als publiek. Na een tournee en een overweldigende ‘Grand Final’ in Ahoy in 2017, kwam de voorstelling dit jaar terug naar Nederland als onderdeel van een grote Europese tournee. Het overweldigende succes en de nog altijd grote vraag naar tickets, hebben ertoe geleid dat Jesus Christ Superstar nu opnieuw terug komt. In het voorjaar van 2019 is de voorstelling te zien in Groningen, Amsterdam en Den Haag. En Ted Neeley speelt wederom de rol van zijn leven. Het Nederlandse publiek voelt zich onverminderd met Jesus Christ Superstar verbonden. Geweldige songs als ‘I Don’t Know How To Love Him’, ‘Superstar’ en het fenomenale ‘Gethsemane’ zijn onderdeel van het collectieve geheugen. De populariteit van de show is dusdanig dat de producenten ernaar streven om van de optredens een jaarlijkse traditie te maken.

Wereldfaam
Neeley is welhaast vergroeid met zijn rol. Jesus Christ Superstar is bepalend geweest voor zijn – overigens meer dan indrukwekkende – carrière. Hij speelde een eindeloze reeks rollen in televisieseries en acteerde in grote musicals als Hair, Raspoetin en Tommy. Toch is zijn naam voor het grote publiek onlosmakelijk verbonden met Jesus Christ Superstar. De rockopera zag het levenslicht in de vroege jaren zeventig. Neeley viste in eerste instantie achter het net bij de theatervoorstelling en werd understudy. Pas toen de film in 1973 verscheen volgde zijn grote doorbraak. Daarin vertolkte hij met verve de hoofdrol en verwierf wereldfaam. De film was direct een hit en kreeg cultstatus. Daarmee was Neeley voorgoed met de rol van Jezus verbonden. Dat heeft hij nooit als een probleem ervaren, de acteur heeft veel aan Jesus Christ Superstar te danken en treedt op in alle delen van de wereld. Neeley kreeg ook zijn revanche als het gaat om de live uitvoering van de rockopera. Vanaf de jaren negentig was hij in diverse theaterversies van Jesus Christ Superstar te zien die zich op veel belangstelling mochten verheugen. De huidige productie vertegenwoordigt wereldklasse. Alle muziek is live, het decor is overweldigend en uitsluitend top acteurs maken onderdeel uit van de cast. Dat ziet en voelt het publiek en vormt een belangrijk onderdeel van het succes. Een voorstelling van Jesus Christ Superstar is voor elke bezoeker een intense en onvergetelijke belevenis.

Nederland
Een hele generatie identificeert zich nog altijd met de sfeer en tijdgeest die met de voorstelling verbonden is. Zeker in Nederland. Mensen kijken ernaar uit om zichzelf onder te dompelen in de wereld van Jesus Christ Superstar. Fans bezoeken de voorstelling niet zelden meerdere keren. Het publiek ervaart een sterke band met de rockopera. In 2019 keert Jesus Christ Superstar dan ook terug naar Nederland. Tussen 4 en 21 april is Jesus Christ Superstar te zien in achtereenvolgens Groningen, Amsterdam en Den Haag. Kijk voor meer informatie en tickets op jesuschristmusical.nl en tec-entertainment.com.

De Rockopera
De Rockopera

Voorgevel HMH
Voorgevel HMH

Volgende pagina

WAAR EN WANNEER