Tim Rice

10 november 1944

Tim Rice ontmoet componist Andrew Lloyd Webber in 1965 en het tweetal blijkt een muzikale match. Ze creëren tussen 65 en 78 vier musicals; waaronder Jesus Christ Superstar.

Alles over Tim Rice

Tim Rice

De wereldberoemde songwriter Tim Rice had ooit een carrière in de advocatuur voor ogen, de ambitie om een boek over popgeschiedenis te schrijven bracht hem op andere gedachten. De rest is geschiedenis.

Tim Rice (1944) ontmoet componist Andrew Lloyd Webber in 1965 via zijn uitgever en het tweetal blijkt een muzikale match. De combinatie van Rice’s liefde voor rock and roll en Lloyd Webber’s passie voor musicals blijkt te werken. Ze creëren tussen 65 en 78 vier musicals; waarvan Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Jesus Christ Superstar en Evita wereldwijde kaskrakers worden.

Jesus Christ Superstar bezorgt het duo een plek in de internationale spotlights en maakt van Rice en Lloyd Webber het meest gevraagde musicalduo wereldwijd. Na Evita zijn beiden ervan overtuigd dat het tijd is om ieder hun eigen weg te gaan. Ook solo is Tim Rice succesvol, zo schrijft hij samen met Björn Ulvaeus en Benny Andersson van de Zweedse popgroep ABBA de musical Chess., verzorgt hij zamen met Alan Menken de filmmuziek voor Aladdin en creëert hij met Elton John de muziek voor Lion King en de musical Aïda.

Maar ondanks het feit dat hij de zeventig inmiddels is gepasseerd, werkt hij momenteel voor de productiemaatschappij van Elton John aan een animatiefilm van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Uiteraard samen met Andrew Lloyd Webber.

Vragen en contact
Vragen en contact

Volgende pagina

Massimo Romeo Piparo