Andrew Lloyd Webber

22 maart 1948

Met zijn onvergetelijke muziek voor kaskrakers als Jesus Christ Superstar, Joseph and the amazing Cats, Evita en The Phantom of the Opera weet hij wereldwijd vele harten te veroveren.

Alles over Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber behoort tot de meest succesvolle componisten van deze tijd. Met zijn onvergetelijke muziek voor kaskrakers als Jesus Christ Superstar, Joseph and the amazing Cats, Evita en The Phantom of the Opera weet hij wereldwijd vele harten te veroveren.

Andrew Lloyd Webber is geboren in Londen op 22 maart 1948 in een muzikale familie klimt op tot wereldberoemd componist. Hij studeert enige tijd aan het Royal College of Music, maar heeft zijn talent voornamelijk zelf ontwikkeld.

Samen met songwriter Tim Rice creëert hij Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en in 1970 de wereldberoemde rockopera Jesus Christ Superstar, dat in eerste instantie slechts bedoeld is als als platenopname, maar al snel Londen, New York en de rest van de wereld verovert. Dit muziekspektakel betekent zijn grote doorbraak als componist en het begin van een nieuw avontuur.

Andrew Lloyd Webber en Tim Rice vormen een ijzersterk duo. In 1978 creëren zij de muziek van de musical Evita (o.a. Don’t Cry for Me Argentina). Het droomduo is ervan overtuigd dat ze hun eigen succes nooit meer kunnen overtreffen, met als gevolg dat hun wegen zich scheiden. Lloyd Webber blijft musicals en muziekstukken componeren zoals Cats en The Phantom of the Opera. In 2011 werkte hij voor het eerst in 33 jaar weer samen met Tim Rice aan de musical The Wizard of Oz..

Tegenwoordig besteedt Andrew Lloyd Webber zijn tijd voornamelijk aan zijn eigen productiemaatschappij; The Really Useful Group en bezit hij zes theaters in Londen. In 2011 werkte hij voor het eerst in 33 jaar weer samen met Tim Rice aan de musical The Wizard of Oz.. Daarnaast bezit hij zes theaters in Londen en heeft hij een eigen foundation opgezet om kunst, cultuur en erfgoed te stimuleren.

Tim Rice
Tim Rice

Volgende pagina

Tim Rice